De introductie van het moestuintje bleek een ware meesterzet van marketingmachine Albert Heijn. Iedereen aan de moestuin. En fanatiek ook! Een paar dagen na de start van de AH-actie, verschenen de eerste kweektuin-foto’s al op de sociale media. Iedereen creëerde enthousiast nieuw leven in hun volkstuintje 3.0. Ook ik werd meegesleept in de hele moestuin-mania. Trots als het eerste groene puntje uit het de donkere aarde verschijnt. Trouw twee keer per dag wat water geven. Als een ware plantenmoeder de kleine stekjes overpotten naar een grote pot. Mijn plantjes wordt met veel liefde grootgebracht!

Ik denk dat dat helaas niet geldt voor alle andere AH-moestuinpotjes. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de meeste plantjes op dit moment in de GFT-kliko terug te vinden zijn. Voor de meeste mensen is het moestuintje dus een hype; vluchtig, leuk voor even. Dat geldt voor mijn moestuintje niet hoor! Met trots kan ik zeggen dat mijn basilicum, bospeen, andijvie, tijm én radijs in volle bloei staan. En ik kan niet wachten tot ik mijn eerste eigen gekweekte salade kan gaan maken!