Drie dagen lang muziek, vrienden, bier, slaaptekort, zon en uit je dak gaan. Pinkpop 2015…je was weer geweldig! Ik wil niemand vervelen met ellelange verhalen over wie welke nummers speelde. Maar ik wil wel graag mijn Pinkpop-hoogtepunten met jullie delen.

MEEST VERRASSEND

De award voor meest verrassende band gaat naar MUSE. Wat een top band! Melodramatische rockmuziek van het hoogste niveau. Naast hun oude vertrouwde hits, speelde de band ook veel nummers van hun nieuwe album Drones. Een verdiende afsluiter van de bloedhete vrijdag!

Oh ja…check ook even dit filmpje waarop de zanger van John Coffey crowdwalkend een vliegend biertje vangt en opdrinkt. Briljant!

BESTE PERFORMANCE

robbie williamsMet de openingswoorden ‘Let me entertain you’ doet Robbie Williams zichzelf geen woord tekort. Wat een entertainer is die man! Van Rock DJ tot Come Undone en van Angels tot Millenium. Er wordt geen enkele hit overgeslagen. En dan gooit hij er ook nog even wat geniale Queen covers tegenaan! Wauw! Iedereen zingt en danst en dan ben je voor mij een top performer. Well done, Mister Williams, well done!

GROOTSTE TELEURSTELLING

Ik keek uit naar de grote afsluiter op zondag; de Foo Fighters. Helaas breekt frontman Dave Grohl twee dagen voor het optreden in Landgraaf zijn been. Conclusie: geen Foo Fighters. L Mister Pinkpop, Jan Smeets, heeft de halve muziekwereld rondgebeld, van the Prodigy tot Paul McCartney. Helaas…er is geen vervangende act beschikbaar. Wel is Triggerfinger bereid om een ’s middags een optreden te geven, waardoor het hele programma opschuift en Pharrell Williams de grote Pinkpop-afsluiter wordt. Hmm…hier word ik nou niet bepaald ‘happy ’ van. Tot drie keer toe roept hij ‘Hello Amsterdam!’, laat veel van de zang aan zijn achtergrondzangers- en zangeressen over en moet de tijd vullen met liedjes die hij geproduceerd heeft, omdat hij gewoonweg niet voldoende eigen materiaal heeft. Teleurstellend…punt.

Next stop: We Are Electric.

Foto: Nizam Uddin