Na het zien van het programma 3onderzoekt, waarin Tessa en Merel, Anne-Mar in 6 weken een Victoria Secret body beloven, was mijn interesse in het Green Happiness programma toch wel erg groot :-D. 50 dagen groen eten kan toch niet zo moeilijk zijn? Niets is minder waar… Na het ontvangen van het boek, kwam ik er al snel achter dat het een veganistische lifestyle betrof. Een lifestyle van enkel plantaardige producten. Dus geen vlees, geen vis, geen eieren, geen boter, geen melk, geen yogurt, niets van dat. Enkel plantaardige producten en veel (goede)vezels zoals groenten (veel groenten), spelt, rogge, haver, quinoa, etc.

In het boek staan heel veel weetjes en feitjes uitgelegd waardoor ik er wel enorm veel zin in had. Want de visie van The Green Happiness spreekt mij zeker aan. Ik probeer altijd al zoveel mogelijk gezond te eten maar dit ging nog een stapje verder. Niets vermoedend, kocht ik alles wat ik nodig had voor week 1. Een berg groenten kan ik je vertellen! Mijn eerste reactie was, dit alles voor 1 week voor 1 persoon?? Whaaattttt! Ik ben benieuwd…

De eerste dagen vond ik het fantastisch want het programma is dan wel veganistisch maar echt waar, wel echt super lekker! Alles wat ik maakte was heerlijk en super gezond. Ik was helemaal happy! Al snel bleek dat een veganistisch leven leiden best moeilijk is. Niet zo zeer binnen de vier muren van je huis, maar daarbuiten! Overal waar je komt, alles wat je ziet, is niet Green Happiness proof… Zo ging ik uit eten en vroeg ik naar de vegetarische kaart maar zelfs dan, in heel veel gerechten is kaas verwerkt en aan een toetje mag je al helemaal niet denken. *Zucht…

12473640_1709057255974425_982632640550811690_o

Al moet ik zeggen dat de meiden van The Green Happiness ook aangeven dat een cheat meal, helemaal niet erg is. Zij vinden het eten van vlees of vis of andere dierlijke producte helemaal niet NOT DONE maar geven wel de voorkeur aan het eten van dierlijke vetten in de avond en niet gedurende de dag. Dit omdat het verwerken van deze dierlijke producten erg veel energie vraagt van je lichaam. Energie die je beter voor andere dingen kunt gebruiken. Tijdens het slapen verwerk je dan de dierlijke vetten die je tijdens je avondmaal hebt genuttigd. Daar merk je dan verder weinig van. Best logisch toch?

Toch vind ik het nog steeds moeilijk om ook overdag geen dierlijke vetten te eten. Het broodbeleg bijvoorbeeld is beperkt tot groenten, humus en groentenspread. Ik vind het eten van een salade heerlijk maar zonder kaas, tonijn of kip wordt het toch al snel saai. Ik heb het +/-15 dagen vol gehouden om tijdens mijn lunch op het werk, niet aan de vleeswaren of kaas te komen. Daarna heb ik gewoon weer mijn oude gewoonte opgepakt. 3 crackers met gezond beleg zoals humus, groetenspread, 30+ kaas of een plakje kipfilet. Het moet wel leuk blijven. Wel probeer ik sinds mijn start aan The Green Happiness, zo min mogelijk dierlijke producten te eten en als ik zelf kook, maak ik tot zover, altijd de gerechten uit het boek. Niet omdat ik veganistich wil leven maar omdat ik geloof dat het gezonder is om minder vlees te eten en gewoon omdat de recepten uit dit boek, echt overheerlijk zijn!

Ik zit momenteel op dag 31, ik ben inmiddels 1,5 kg afgevallen en voel me super goed!

Wil je meer weten over The Green Happiness – Check hun site of hun Facebook pagina. Er is inmiddels ook een hele leuke Facebookgroep aangemaakt met meer dan 8.000 leden waarin allerlei tips en ervaringen worden gedeeld. Erg leuk om te zien hoe andere het programma ervaren.

Benieuwd naar mijn creaties? Check onze Snapchat milkandsugar.eu.