Een mens moet eten natuurlijk.
Maar mag het alsjeblieft ook af en toe wat meer zijn?

Eten als totaalbeleving. I love it!
Ik ben een Belgische, en dus niet ontsnapt aan een opvoeding binnen een bourgondische levensstijl. No escape! Een van mijn favo vrijetijdsbestedingen is zonder twijfel lekker tafelen op restaurant. Of het nu een nieuwe hippe tent is, of een gevestigde klassieker. Ik probeer het graag een keer uit! Niet alleen voor het lekkere eten en voor de prikkeling van nieuwe smaaksensaties, maar meer nog voor het gezellige, luxueuze of authentieke kader waarin gegeten wordt. Om te genieten dus!
Absolute voorwaarde voor dat gastronomisch genot: goed gezelschap en op tijd en stond de centjes ervoor sparen!

Zo gezegd, zo gedaan.
Met een vriendin was ik dit weekend in Maastricht. “Spending quality time” met terrasjes, shopping en goed eten. Wij gingen op de lunch bij TOUTAFAIT van Bart Ausems, sinds 2002 bekroond met één Michelinster. Gelegen vlakbij het Lieve Vrouweplein, in zo’n ubergezellig Maastrichts straatje. Echt een mooi pand, met verschillende hoogteniveau ‘s. Beide bestelden we de huisaperitief, vergezeld van enkele prikkelende amuses ( lees: nogal uitdagende smaken. Mijn gezelschap was niet direct fan van de sorbet van tomatensap). Men serveert deze vooraan in de zaak, aan één van de hoge bartafels aan de hoge openstaande ramen, met het zonnetje op onze neus. Heerlijk!

De viergangen lunchmenu (à 45 €) was erg lekker! Asperges, truffel, kreeft, rog,… klassieke seizoensgebonden producten, maar dan erg origineel gebracht. Tel daarbij een uitnodigend interieur en  een jonge, maar zeer fijne bediening en reken zelf maar! Ik wil nog wel eens terug. Graag!

TOUTAFAIT
Sint Bernardusstraat 16-18
6211 HL Maastricht
www.toutafait.nl