Na mijn Kayla uitdaging en vele uren in de sportschool dacht ik het nu eens anders aan te pakken en daarom stapte ik binnen bij een personal trainer. Ik moet en zal één keer in mijn leven een sixpack hebben! Wim, mijn personal trainer, raadde mij aan om twee keer per week bij hem te komen trainen, streng op mijn voeding te letten en nog één uur zelf te trainen. Peanuts, dacht ik. Ik eet al gezond en ik had mij tegelijkertijd ingeschreven voor een 12 weken programma bij een bootcamp club. Dus dat was kat in het bakkie dacht ik ;-), maar helaas… Wat heb ik een respect voor alle modellen die strak in hun vel zitten. Ik probeer inmiddels al meer dan een jaar in de buurt te komen van, zoals ze dat tegenwoordig noemen, een ‘killerbody’ maar helaas zijn de vetrolletjes ook na mijn intensieve 3 maanden personal training en bootcamp sessies, nog steeds zichtbaar.

Of het nu ligt aan mijn bouw, mijn postuur of mijn cheatmeals, ik weet het niet.

De workouts bij de personal trainer, zijn per les voornamelijk gericht op één spiergroep in combinatie met cardio. Elke week ziet er weer anders uit en dat is wat personal training zo leuk maakt. Het is gewoon nooit hetzelfde. Als ik zelf naar de sportschool ga, doe ik vaak dezelfde oefeningen, ik blijft vaak hangen in de routine die ik ken. Er is niemand die mij pusht of dwingt uit die routine te stappen. Bij personal training is dat wel anders! Hier doe je echt elke week iets anders en die afwisseling maakt dat het leuk is en ook blijft! De ene week was ik helemaal kapot van de aantal burpees die ik moest doen en de andere week zweette ik als een otter van de super stoere deadlifts 😉 die ik moest doen. Geen week is hetzelfde! Bij personal training ben je voornamelijk bezig met oefeningen (squats, lunges, pushups,…) en niet zo zeer met rennen, wat bij bootcamp wel het geval is. Dat is ook een plus punt want als ik ergens een hekel aan heb, is het rennen!

Ondanks dat ik mijn killerbody doel niet bereikt heb, ben ik inmiddels wel een stuk fitter en sterker geworden en heb ik het enorm naar mijn zin gehad! Natuurlijk jammer dat ik na een dure serie personal training, nog steeds mijn doel niet heb gehaald, maar niet elk lichaam is hetzelfde. Misschien is het gewoon niet voor mij weggelegd? Ik weet het niet… Maar ik geef niet op! Hopelijk kan Energy Lab mij hier meer over vertellen.

Voor mensen die moeilijk de motivatie kunnen vinden om te sporten, is een personal trainer echt een aanrader. Het is zoals het woord al zegt, persoonlijk, je trainingen zijn op maat gemaakt en je gaat net even wat verder dan dat je normaal zelf zou doen. Opgeven zit er namelijk gewoon niet in. Doorgaan totdat je er (haast) bij neervalt :-)! Heerlijk gevoel is dat!

Zie hier een interview met mij en mijn trainer in LICHT op Eindhoven!

Next up: MKBM!