Hardwell…dé nummer 1 DJ van de wereld komt uit het mooie Breda. En wat zijn we daar toch trots op als klein Brabants stadje. En wat denk je…? Deze DJ sluit gewoon BredaLive af! Yesss! Wij op stel en sprong kaartjes gekocht. Maar wat blijkt? De rest van de line-up is op z’n minst ‘bijzonder gevarieerd’ te noemen en niet he-le-maal mijn smaak. Ik ga even het rijtje af:

 • Danny Vera: verrassend leuke Johnny Cash-achtige rockabilly met een klein vleugje blues.
 • Nielson: nee, Nielson, je bent niet sexy als je danst.
 • Kensington: bleh…geen fan en zal het ook nooit worden.
 • O’Gene: serieus nog nooit van gehoord. Jullie?
 • Jan Smit: thanks, but no thanks.
 • Mental Theo: 15.000 man gaat los op de meest foute muziek uit de 90’s!
 • Chef’Special: vrolijk en zeer dansbaar.
 • Hardwell: het hele Chasséveld in vuur en vlam!

Gelukkig was er genoeg zon en bier. Wij blij! Maar zoals ik al zei; wij gingen voor Hardwell en het lange wachten werd beloond! Man, man man, wat een show! Goede set, vette lichtshow en enthousiast publiek. Lekkere beats tot op de laatste seconde! Wat wil je nog meer?

Maar als rasechte Nederlander moet ik natuurlijk ook gewoon wat te klagen hebben. Dus deel ik ook graag een aantal lowlights met jullie. Nou, daar gaat ‘ie:

 • Je mocht het terrein niet tussentijds verlaten. Eenmaal buiten, mag je niet meer naar binnen. Stom!
 • Het eten was niet om over naar huis te schrijven. Vooral vette hap en slappe pizza.
 • Bij 15.000 bezoekers zouden wat extra toiletten geen overbodige luxe zijn.

Maar, al met al was het een prima dagje vermaak in mijn eigen fijne stadje! Voor herhaling vatbaar? Mwah, volgende keer kijk ik wel iets aandachtiger naar de line-up voordat ik kaartjes koop. 😉

Ohhhh…en ik kan niet wachten tot het volgende festival. Een bucketlist-moment waar ik al heeeeel lang op wacht en zo ontzettend veel zin in heb! Next stop: Sziget Festival | The Island of Freedom.

Foto: BredaVandaag