Wat kijk ik er toch altijd weer naar uit…de festivalkriebels. Het gevoel alsof er iets spannends voor de deur staat. Je kunt je vast herinneren hoe je vroeger je rugzakje vulde met broodjes en pakjes drinken voor een dagje pretpark. Dát gevoel…heb ik al een paar dagen. Vrijdag start voor mij namelijk officieel ‘het festivalseizoen’. Pinkpop! Zin in!

Al dagen luister ik naar de Pinkpop Spotify Playlist. Als een ware havik check ik tig keer per dag de weersvoorspellingen. Bij elke aankondiging of programmawijziging krijg ik een melding per e-mail, via Twitter én op Facebook. We hebben zelfs een Pinkpop 2015-groepsapp. Dagen geleden hebben we onze backpacks, slaapmatjes en slaapzaken al tevoorschijn getoverd en ik weet nu al dat ik de nacht van tevoren slecht slaap. Ik heb er zo ontzettend veel zin in!

Ik ga al sinds mijn 15de naar festivals. Elk jaar staan er minimaal drie meerdaagse festivals op de planning. Maar de festivalkriebels weten me telkens weer te vinden. Ik kijk er naar uit om een paar dagen in een andere wereld rond te lopen, afgesloten van het dagelijkse nare nieuws. Samen met vrienden een biertje te drinken in de zon. Te luisteren naar oude legendes, rising stars en nieuwe muzikale ontdekkingen doen. Het voelt een beetje als thuiskomen…telkens weer!

p.s. in mijn volgende blog een uitgebreid verslag van Pinkpop 2015