Afgelopen weekend heb ik voor het eerst een weekend doorgebracht in Nijmegen. Erg leuk om te zien dat de oudste stad van Nederland prima mixt met hip & happening. Zo ontdekte wij hartje Nijmegen, aan de kade van de Waal, het nieuwe concept van een cultureel terras.

Lekker niksen aan de Waal

Op een mooi plekje langs het water, precies onder de Waal-brug is een klein cultureel dorpje herrezen; De Kaaij. Tientallen foodtrucks, geïmproviseerde terrasjes met stoelen van elk formaat, statafels van pallets, Bob Marley uit de speakers en een heerlijk relaxed sfeertje. Op dit culturele terras kun je een smaakvol biertje of lekkere cocktail drinken, een vers gemaakte pizza of hamburger eten, of gewoon lekker niksen. Ik kreeg echt een fijn festivalgevoel van dit mini-dorpje vol verrassingen!

De Kaaij is gratis toegankelijk en kun je bezoeken van begin juli tot eind september. Er is een overvol kunst- en muziekprogramma, je kunt workshops volgen en er zijn zelfs speciale themaweekenden. Dus ben je binnenkort een keertje in de buurt van Nijmegen, breng dan eens een bezoekje aan De Kaaij. Succes gegarandeerd!

24-26 juli Foodstock Eindhoven