Afgelopen zomer ben ik voor de derde keer in Budapest geweest. De hoofdstad van Hongarije. De stad waar de rivier de Donau dwars doorheen loopt en Buda en Pest ruw scheidt. Een geweldige stad, met een mooie geschiedenis, veel culturele highlights en architectonische bouwwerken. Die laat ik voor nu even achterwege. Waarom? Omdat Budapest ook hip & happening is. De laatste jaren heeft de stad een ware moderniseringsslag gemaakt en hebben ook de hippe merken en ketens zoals Starbucks, Hardrock Café, Vapiano’s de eeuwenoude stad geïnfiltreerd.

Ruïne Pubs

In Budapest zijn enorm veel ruïne pubs te vinden. In smalle steegjes of achter grote houten deuren, vind je de meest intrigerende ruïne pubs. Het publiek bestaat voornamelijk uit jongeren en studenten die in de avonduren of weekenden toe zijn aan muzikale ontspanning, met een heerlijk en goedkoop drankje in de hand.

De meest bekende ruïne pub is de Szimpla Kert en wordt dan ook veelvuldig door toeristen bezocht. Ooit een doodnormaal steegje. Nu een overdekte ruïne, met vreemde en vrolijke aankleding. Kunstwerken, muurschilderingen, rariteiten, verkeersborden. Alles wordt hier aan de muur of het platfond gehangen.

Fancy dining

Ik en mijn lief verbleven in Budapest tijdens Sziget Festival, maar gelukkig hadden we voor en na het festival een aantal dagen om van de stad te genieten. En waar ik en mijn lief erg van houden is fancy dining. Een plek waar dit kan is St. Andrea Wine & Gourmet bar. OMG – deze plek zou echt een Michelinster moeten krijgen. Wij namen het 4-gangen verrassingsmenu met bijpassende wijnen (uit hun eigen wijngaard!). Tongstrelende smaakexplosies, heerlijke wijnen en de beste service die ik ooit in een restaurant heb ervaren! Bekijk de foto’s en oordeel zelf.

Cocktails in de buitenlucht

Deák Ferenc Square is een van de centrale pleinen van de binnenstad van Budapest. Het is de verkeersader van de stad, waar ook nog eens alle metrolijnen elkaar ontmoeten. Het Erzsébet-plein en de Akvarium bar are the two places to be. Elke zomerse avond is het hier een gezellige drukte. De locals ontmoeten hier hun vrienden voor een biertje of cocktail. De DJ draait goede muziek. Er wordt gepraat, gedanst en genoten van de ondergaande zon. Een aanrader voor de perfecte zomeravond in Budapest!