December zat vol met feestjes, dinertjes, wijntjes en gezelligheid! Zo veel gezelligheid dat ons vaste item, Beauty tips door visagisten, er even bij in is geschoten. Echter in 2016 gaan we dit item gewoon weer maandelijks voortzetten. Zoals altijd: beautytips, niet van mij maar van de professionals. Deze maand zet ik de tips van Amira centraal en zij deelt haar kennis op het gebied van beauty en make-up. Ik sprak Amira op tweede kerstdag (jazeker, ze werkte zelfs tijdens de feestdagen!) in haar salon Personal Beauty & Bodystyling op de Aalsterweg 94 te Eindhoven.

Visagist: Amira

Beautyquote: “Eyebrows on Fleek”

Vertel eens, wie is Amira?
“Nou, ik ben een echte tuttebel. Ik houd ervan mezelf op te maken en mijn haren moeten altijd goed zitten.” Ze begint te lachen. “Mijn haren en gezicht moeten gewoon tip top in orde zijn, de kleding die ik draag maakt mij dan niet eens perse uit. Ik ben oprecht chagrijnig als ik er niet goed uit zie. Dat kan veel van mijn dag bepalen.” Amira begint weer te lachen en grapt: “Dan blijf ik liever in bed.”

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?
“Dat is eigenlijk een grappig verhaal. Voordat ik startte met mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste volgde ik een opleiding om te gaan werken in de zorg. Ik wilde heel erg graag richting de kraamzorg. Echter toen ik begon was ik zo jong, dan moet je natuurlijk onderaan beginnen. Mijn stage richting kraamzorg heb ik positief afgerond maar tijdens de stage kwam ik erachter dat ik de kraamzorg helemaal niet zo leuk vond als dat ik vooraf had gedacht!” Amira vervolgt: “Ik was veel minder gemotiveerd maar ik wilde dat thuis niet laten merken. Tot mijn moeder mij op een dag vertelde dat ze haar eigen salon wilde beginnen en dat ze zich afvroeg of de opleiding tot schoonheidsspecialist mij aansprak. Ik durfde eerst helemaal niet te stoppen zo midden in mijn opleiding, dus ik ben twee studies tegelijk gaan volgen. Dat was natuurlijk geen doen. Uiteindelijk heb ik mijn eerste jaar kraamzorg netjes afgerond en ben ik mij daarna volledig gaan focussen op de studie tot schoonheidsspecialist. Deze studie heb ik gevolgd aan de Wellness Academy in Hasselt. Inmiddels heb ik mijn diploma al een jaar in de pocket! Nu werk ik samen met mijn moeder in de salon. Het is zo leuk dat we dit samen kunnen doen. Het voelt ook niet eens alsof ik aan het werk ben omdat ik iets doe wat ik echt leuk vind.”

Beauty tips door visagisten

Wat is de aller-leukste opdracht die je ooit hebt gedaan?
“Ik ben natuurlijk nog niet zo heel erg lang actief in het vak en de focus op visagie heb ik nog niet. Dus als ik kijk naar wat ik heb gepresteerd tot zo ver, dan ben ik met name trots op mijn werk om de beauty tak bekend te krijgen onder onze klanten. Mijn moeder focust met name op het stukje voeding en sport, daar is de salon mee gestart. Echter run ik voornamelijk de beauty tak en die was eerst nog niet zo bekend onder onze klanten. De beauty tak was een beetje het ondergeschoven kindje en inmiddels, na behoorlijk wat inspanning, loopt ook deze tak ook erg goed. Daar ben ik echt trots op. Weetje, ik wil het liefst dat ik onze klanten het totaalpakket kan bieden en zij met een super goed gevoel de zaak uit lopen. Of ik dat realiseer met een standaard behandeling, de Cryo Anti Age of het verzorgen van perfecte wenkbrauwen, dat maakt niet uit. Als ik dat gevoel elke keer maar weer aan mijn klanten weet te bieden! Dat is dagelijks mijn top opdracht.”

 Wat is volgens jou een Beauty NO-GO?
“Slecht getekende wenkbrauwen,” gooit Amira er resoluut uit. Vervolgens licht ze verder toe: “Ik vind het echt verschrikkelijk als mensen hun wenkbrauwen verknoeien. Te dun getekende wenkbrauwen en getatoeëerde wenkbrauwen die slecht zijn gezet zijn echt een No-Go. Je wenkbrauwen bepalen zo veel van het karakter in je gezicht, daar moet je echt verstand van hebben of het iemand laten doen. Daarnaast kan ik er niet tegen wanneer de wenkbrauwen te licht gekleurd zijn. Je moet ze wel een beetje zien en benadrukken. Ik heb zelf ook echt een wenkbrauwen ding.” Lachend vervolgt Amira, “maar dat was al wel duidelijk nadat ik mijn beautyquote gedeeld had toch? Ik kan echt intens gelukkig zijn wanneer ik een klant heb gehad die ik met perfecte wenkbrauwen de deur uit kan sturen. Daar word ik echt gelukkig van.”

Wat is de Beauty Musthave?
“Op dit moment ben ik fan van de ‘Banana Concealer’ van de Make-Up Studio. De kleur is echt perfect en past zich goed aan op verschillende huidtypes. Ik breng de concealer aan onder de ogen in de vorm van een driehoek, het liefst met de vingers of met een speciaal sponsje.” (Meer informatie over welk type sponsje lees je in de vorige editie van beauty tips door visagisten).

Wat zijn jouw Beauty tips?
“Gebruik altijd een BB cream of foundation om je gezicht egaal te maken. Kleine moeite en groots effect! Als je niet zo van de foundation bent of je bent al wat bruiner door de zon waardoor je een gezonde gloed hebt, gebruik dan een beetje blush. Even een oppepper zodat je fris en fruitig voor de dag komt.”

Wat voor een opdracht staat er op je bucket-list?
“Ik zou later graag wat meer met visagie doen. Bijvoorbeeld bruidjes opmaken voor hun grote dag. Een perfecte make-up aanbrengen zodat de bruid echt straalt en ik daarmee een bijdrage lever om voor de bruid de perfecte dag te creëren. Het voldoet mij heel erg om mensen een goed gevoel over zichzelf te geven door het beste van zichzelf naar boven te halen. Op een dag zoals een bruiloft is dat extra belangrijk want dat doe je, als het goed is dan, maar één keer! Dat lijkt me erg gaaf om te gaan doen in de toekomst.”

Benieuwd naar alle behandelingen die Personal Beauty & Bodystyling kan bieden? Lees dan ook het artikel dat Joyce schreef na een bezoekje aan de Salon!

Dit was alweer de derde editie van Beauty Tips door visagisten! Maandelijks ga ik in gesprek met beauty experts en visagisten om voor jou de ultieme beauty tips te verzamelen. Volg Milk & Sugar voor Part 4, Beauty Tips door visagisten! Ben je zelf visagist (of schoonheidsspecialist) en enthousiast geworden om jouw verhaal via Milk & Sugar te delen? Neem dan snel contact op met mij, via Milk & Sugar!

Danielle