Een nieuwe maand, een nieuwe blogpost met beautytips! Niet van mij maar van de professionals. Deze maand deelt Djanèll Grassère haar kennis op het gebied van beauty en make-up. Ik sprak Djanèll in haar studio aan huis.

Visagist: Djanèll Grassère
Beautyquote: “Let your inner beauty speak.”

Vertel eens, wie is Djanèll?
“Jeetje, wat een vraag” zegt Djanèll met een lach. “Waar zal ik beginnen? Ik ben dus Djanèll, ik woon samen met mijn vriend Rudi, die chef-kok is. We hebben een kat die heet Brownie, a.k.a. Mister Browns. Ik kan niet zonder beesten in huis, dat vind ik veel te gezellig. Verder ben ik te omschrijven als spontaan, enthousiast en vooral gemotiveerd het beste uit mezelf te halen. Ik kan een tikkeltje perfectionistisch zijn. Mijn huis moet altijd schoon en opgeruimd zijn. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeg ik altijd.”

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?
“Make-up heeft mij altijd al geboeid. Echter heb ik later pas bedacht dat ik er mijn beroep van wilde maken. Ik heb eerst altijd in de horeca gewerkt, met veel plezier. Maar uiteindelijk besloten het roer om te gooien en mijn passie achterna te gaan: Visagie! Ik vond het vroeger altijd al prachtig om door mijn moeders make-up tas te gaan en mijzelf op te maken. Vorig jaar heb ik de switch gemaakt en heb ik ook een visagie opleiding gevolgd in Amsterdam, bij Mieke Petit. Daar volg ik nu ook de Masterclass, Gruppo Select. Behoorlijk intensief maar heel erg gaaf!”

Wat is de aller-leukste opdracht die je ooit hebt gedaan?
“De aller-leukste opdracht?” Het valt even stil. “Dat vind ik lastig, maar als ik heel eerlijk ben? Ik vind tot zo ver mijn samenwerking met Alexia van der Meijden het aller-leukst.” Djanèll licht toe: “De sfeer bij haar in de studio is altijd super relaxt. Iedereen is zichzelf, de dag zelf is altijd erg leuk, de modellen zijn top en ik weet bij haar dat ze altijd mooi werk levert. Met name mijn shoot met Alexia en Egith van Dinther is mijn favoriet. Prachtige foto’s en ook nog eens twee prachtige mensen, van binnen en van buiten.”

Wat is volgens jou een echte Beauty NO-GO?
“Ik heb drie dingen waar ik mij mateloos aan stoor. Ten eerste heb ik een hekel aan klonter mascara. Je krijgt van die spinnenwebben wimpers met klontjes of de wimpers zijn zo samen geplakt dat het drie dikke plukjes worden. Ten tweede vind ik wenkbrauwen die veel te dik of scheef worden bijgetekend echt verschrikkelijk. En mijn derde absolute NO-GO is het overboard gaan met contouren!” Djanèll begint heel hard te lachen en vraagt me of het erg is dat ze drie NO-GO’s geeft. Vervolgens licht ze het contouren verder toe: “Weet je wat het is? Het contouren is gestart met Kim Kardashian. Ineens wil iedereen eraan. Nu kan contouren heel erg mooi zijn maar als je niet weet wat je doet levert het soms echt verschrikkelijke plaatjes op. Mensen gebruiken bijvoorbeeld of een te donkere kleur of plaatsen het op de verkeerde plekken waardoor je de verhoudingen in je gezicht verkeerd verandert. MEGA IRRITANT. Daar kan ik mij als visagist echt aan ergeren. Veel mensen doen exact hetgeen na wat Kim Kardashian doet. Het werkt alleen niet zo. Je moet anders shapen als je een lang gezicht hebt of juist een rond gezicht. Daar gaat het heel vaak mis.”

Wat is de Beauty Musthave?
“Waar ik echt helemaal fan van ben is de Beauty Blender. Dat vind ik echt een top product. Je brengt er je foundation egaal mee op en zorgt voor een natuurlijke look. Ik vind het echt de beste uitvinding ooit.” Aan mijn verbaasde blik ziet Djanèll dat ik totaal geen idee heb van hetgeen waar ze over vertelt. Ze staat op, pakt een roze druppelvormige spons en geeft hem vervolgens aan mij. “Dat is dus een Beauty Blender. Je moet heb vochtig gebruiken. Dus je houdt hem eerst onder de kraan zodat die goed nat wordt. Als je de foundation opbrengt,zet ik op mijn gezicht wat dotjes foundation en dep deze vervolgens uit met de Beauty Blender. Daardoor krijg je geen strepen en strekt de foundation echt in de huid voor een natuurlijke look. Echt aan aanrader voor iedereen! Daarnaast gebruik ik ook de Fix + spray van M.A.C. die het poederige uit je make-up haalt waardoor het er nog natuurlijker uit gaat zien. De ideale volgorde van aanbrengen is als volgt: stap 1: de foundation verdelen met de Beauty Blender, stap 2: fix + erop sprayen en deze in je huid blenden, stap 3: vervolgens consealer en poeder enzo aanbrengen, stap 4: als aller laatste fix + op het gezicht sprayen. Dat haalt het laatste poederige weg en zorgt voor een zeer egaal uitziende huid.”

Djanell-01

Wat zijn jouw Beauty tips?
“Die is echt heel simpel, houd het simpel. Je hebt geen bakken make-up nodig. Als je een frisse look wilt hebben maar geen uren bezig wilt zijn met je make-up aanbrengen adviseer ik het volgende: breng een voedende dagcrème aan zodat je huid niet uitdroogt. Gebruik altijd een likje mascara en zet je wenkbrauwen lichtjes aan. Daardoor kijk je fris uit je ogen zonder veel werk. Breng een beetje blush aan voor een kleurtje en klaar om te gaan! Simpel maar effectief. Breng de blush niet aan op de shape lijn maar tussen de highlighter en shapelijn in, op je jukbeen. Zorg dat je niet te veel op je wangen smeert maar het wat hoger aanbrengt, dat is natuurlijker.”

Wat voor een opdracht staat er op je bucket-list?
“Ik zou heel erg graag een keer een week Fashion Week willen doen. Of dat nou in Amsterdam, Parijs, Londen of New York zou zijn maakt mij eigenlijk niet eens uit. Maar het lijkt mij super een week lang achter de schermen te staan en de visagie en haar te verzorgen voor een top look op de catwalk, dat lijkt mij heel erg gaaf!”

Djanell-02

Dit was alweer de tweede editie van Beauty Tips door visagisten! Maandelijks gaan we in gesprek met beauty experts en visagisten om voor jou de ultieme beauty tips te verzamelen. Volg Milk & Sugar voor Part 3, Beauty Tips door visagisten! Ben je zelf visagist (of schoonheidsspecialist) en enthousiast geworden om jouw verhaal via Milk & Sugar te delen? Neem dan snel contact op met mij, via Milk & Sugar!

Danielle