Je ziet het te vaak voorbij komen; oranje gekleurde foundation pannenkoeken op gezichten, wenkbrauwen die de vorm van het Nike logo hebben en dames met neon roze wangen door het gebruik van veel te veel rouge. Geordie Shore all over the place. Hoe het wel moet? Dat vraag ik in dit item aan de expert! Elke maand ga ik op zoek naar de Beauty Tips van visagisten.

Beauty Tips door Visagisten – Part 1:

Visagist: Dunia Erich
Beautyquote: “Beauty is being the best possible version of yourself on the inside and out.”

Dunia

Vertel eens, wie is Dunia?
Ik ben dus Dunia, eigenaresse van sportschool Sep, beautysalon Sense & Beauty en freelance visagiste. Mijn vriend en ik runnen samen een sportschool en hij is tevens professioneel fotograaf.

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Nou, mijn vriend fotografeert dus en ik zag hem regelmatig werken met visagisten en wat zij deden leek mij ook heel erg leuk. Ik ben destijds de vakopleiding visagie gaan volgen bij Mickey Jooren. Eenmaal de opleiding afgerond ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan. Merendeel van de opdrachten voer ik samen met mijn vriend uit. Sporadisch werk ik met andere fotografen maar in praktijk werk ik voornamelijk met mijn vriend, Sep. Het leuke aan samenwerken met mijn vriend is dat ik ook mijn zegje heb in het eindresultaat. Ik kan dan ook echt mijn eigen creatieve ei kwijt. Daarnaast kijk ik mee terwijl hij werkt aan het eindresultaat. Dat maakt het samenwerken zo leuk!

Wat is de allerleukste opdracht die je ooit hebt gedaan?
Mijn vriend en ik werken veel samen met de Beauty Company. Van hen krijgen we de vrije hand en denken we mee in het creatieve proces. Visagie speelt in deze projecten een zeer belangrijke rol. Dat maakt elke opdracht met hen super leuk. Bij veel shoots is visagie ondergewaardeerd en is de opdracht vaak; “maak haar maar mooi”. Dat is bij deze opdrachten totaal anders!

Wat is volgens jou een echte Beauty NO-GO?
Wat ik echt vreselijk vind is een verkeerde kleur foundation. Daarnaast vind ik dat er tegenwoordig over the top higlight wordt aangebracht! Dan zie je echt een dik wit plakkaat onder de ogen, dat vind ik echt verschrikkelijk om te zien. Het gebeurt zelfs op TV. Je ziet ook dat er wordt gekozen voor een kwalitatief slechte highlighter en het fout wordt aangebracht met witte vlekken als gevolg. Als je het goed aanbrengt kan het heel erg mooi zijn…maar dan moet je het dus wel goed aanbrengen 😉

Wat is de Beauty Musthave?
De eyebalm zou wat mij betreft iedereen in zijn bezit moeten hebben. Dit product is van Comfort Zone. Na een zware nacht is dit hét product om bij je te hebben. Het verstevigt en geeft een frisse blik. Geen make-up product, maar een verzorgende crème.

Wat zijn jouw Beauty tips?
Mijn beauty tip: De Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Het is een kostbaar product maar het werkt wel echt top! Het is natuurlijk voor onder de ogen, laat geen dikke laag achter en blend goed in met de foundation. Tot nu toe het meest fijne product dat ik heb gehad. Je brengt het product het beste aan met een sponsje of met de vingers voor een mooie verdeling. Je hebt maar een klein beetje van het product nodig. Wel is het van belang dat je echt de juiste kleur kiest. Deze mag 1, maximaal 2 tinten lichter zijn dan je foundation.

Winactie

Enthousiast geworden van Dunia’s verhaal, haar passie en interesse in een persoonlijk advies of een heerlijke schoonheidsbehandeling? Dan hebben wij goed nieuws, die kan je namelijk winnen! Dunia geeft een bon t.w.v. €25,- weg aan een van onze Milk&Sugar volgers! Wat moet je daarvoor doen? Naast het liken van de Milk & Sugar pagina (wat je natuurlijk vast allang gedaan hebt) vragen we het volgende: Like de pagina van Dunia’s Sense & Beauty, deel dit artikel en zet erbij waarom jij graag deze bon wilt winnen!

Dit was de eerste editie van Beauty Tips door visagisten, de kop is eraf! Maandelijks gaan we in gesprek met beauty experts en visagisten om voor jou de ultieme beauty tips te verzamelen. Stay tuned voor Part 2, Beauty Tips door visagisten!

Ben je zelf visagist (of schoonheidsspecialist) en enthousiast geworden om jouw verhaal via Milk & Sugar te delen? Neem dan snel contact op met mij, via Milk & Sugar!

Danielle

Fotocredit: Henny Sep