Ik heb eindelijk voor het eerst zelf asperges bereid. Yes! Eindelijk! Waar ik voorheen alleen asperges at bij mijn moeder, zus of in een restaurant, werd ik door de HelloFresh-box gedwongen om het zelf maar eens te proberen. Voor wie het concept HelloFresh niet kent; je krijgt een box toegestuurd met allemaal verse en vaak ook biologische ingrediënten voor 3 of 5 maaltijden. Precies afgemeten voor het aantal personen waar je voor kookt. Wij doen het al bijna een jaar en eten veel gezonder, meer gevarieerd en worden vaak aangenaam verrast door de smaakcombinaties.

Maar goed; even terug naar de essentie van mijn verhaal: asperges. Een goede blog heeft ook goed voorwerk nodig. Dus heb ik er maar eens een Google’tje tegenaan gegooid. De officiële naam van de asperge is Asparagus Officinalis L. Klinkt best koninklijk, vind je niet? En blijkbaar zijn er maar liefst 150 soorten verkrijgbaar. De asperge heeft meerdere bijnamen. Zo wordt deze steel ook we parel van het land genoemd, het witte goud en de koningin van de groenten. De beste tijd om asperges te eten is van midden april tot eind juni. Nou, dat zijn wel weer genoeg interessante feitjes. Terug naar de keuken!

Waar ik na 15 minuten heerlijke beetgare Limburgse asperges op mijn bordje legde, naast de plakjes boerenachterham, het gekookte eitje, Alpha aardappeltjes in schil en wat krulpeterselie en fijngesneden ham als garnering. Een heel bord vol! En geheel tegen de tradities in heb ik het roombotersausje even achterwegen gelaten. Wel zo gezond!

Samen met een heerlijk wit (asperge)wijntje is de asperge voor mij een ultiem zomers gerecht. Licht, gezond en vooral erg lekker. Smakelijk eten!