Afghani & Zo is een Persian Fusion Restaurant & Take away die 17 juni 2015 officieel de deuren zal openen! Ik werd uitgenodigd door eigenaresse Venus Karim om te komen voorproeven. Een nieuw restaurant, lekker eten, dicht bij de deur, natuurlijk kom ik proeven! Zodoende stapte ik woensdagavond binnen bij Afghani & Zo welke is gevestigd aan de Bleekstraat 23 te Eindhoven. Mijn mond viel open! Wat een enorm mooi interieur. Het pand heeft veel leuke hoekjes waardoor er elke keer weer een nieuwe verrassing te zien is.

Je kunt kiezen of je vooraan in de zaak aan een tafeltje wilt zitten of plaats wilt nemen in hun lounge hoek waar je gezellig op de grond kunt zitten om te eten of een lekkere biologische kop thee of koffie kunt drinken. Ook grote groepen kunnen terecht bij Afghani & Zo en wel aan een lange tafel met Afghaanse kippenhokken als verlichting  boven de tafel en mooie openslaande deuren. Afghani & Zo zal ook workshops gaan geven en zal ook producten gaan verkopen in hun winkeltje in de kelder wat wederom enorm leuk is ingericht.

Wij kregen een proeverij van diverse lekernijen. Vooraf kregen wij ‘Afghani Veggies’ (vegetarische bitterballen) voor bij de borrel. Als hoofdgerecht kregen wij ‘Mantu’ (betekend jij en ik). Dit is een pasteibuideltje van gehakt met een topping van linzen, yoghurt en munt. Daarbij kregen wij een tapasschotel van Afghaanse rijst met julienne van worteltjes, rozijnen, pistache en amandelen met daarbij bijhorende gehaktballen, gegrilde aubergine met yoghurt-munt topping, heerlijk gekruide spinazie en een frisse salade.

Alles vers en gezond bereid!

Proeverij

De Afghaanse keuken is een zeer smaakvolle keuken met veel variatie. De keukens uit Oezbekistan, China en Iran beïnvloeden deze keuken. Enkele typische ingrediënten van de Afghaanse keuken zijn koriander, knoflook, kardemom, uien, tomaten, aardappelen, saffraan en zwarte peper.

Afghani & Zo
Bleekstraat 23
5611VB Eindhoven
06 22131248

Smakelijk eten!

Beijoss Joyce

Sharing is Caring! Klik hier voor de tip van eigenaresse Venus!